Top Brands in Romania

Top 10 Romanian Brands

Dacia / cars ( 387 mil. Euro)- De 40 de ani impreuna la bine si (mai mult) la greu, Dacia este un brand greu de scos din mintea si inima românului. Dupa o schimbare de viteza reusita cu Renault, Dacia este cel mai valoros brand românesc
BCR / banking (355,6 mil. Euro)- Mostenitorul sistemului bancar national a fost cumparat recent de Erste Bank printr-o tranzactie record, dar efortul de pastrare a blazonului BCR de-abia acum incepe.
BRD-GSG / banking (208,3 mil. Euro)- Al doilea brand financiar românesc, intrat din anul 1998 in grupul Societe Generale, a transformat strategia de retail in valoare.
PETROM / energy (86,4 ) – Cea mai intinsa retea de benzinarii din România contribuie la valoarea colosului petrolier privatizat in 2004 prin vânzarea catre OMV
SENSIBLU / pharmaceuticals (82 mil. Euro)- Cel mai cunoscut lant de farmacii cu intindere nationala si, totodata, cel mai valoros brand dezvoltat de antreprenori in România.
ROMPETROL / energy (72,5 mil. Euro)- Intr-o lupta aparent inegala, grupul privat a reusit sa se aproprie, intr-o perioada foarte scurta, de liderul categoriei, prin management profesionist, branding si strategie de retail.
CRISTIM / packaging (62,8 mil. Euro)- Intr-o categorie aparent banala, dar de prima necesitate, CrisTim a fost primul comunicator profesionist, inventiv in portofoliul de produse si in packaging.
ASIROM / insurance (60,9 mil. Euro)- Primul nume românesc in asigurari, aflat intr-o competitie dura si afectat de probleme interne dar si in fata unor oportunitati legate de dezvoltarea pietei asigurarilor.
ALTEX/ retail (59,4 mil Euro)- Cu cea mai agresiva extindere de spatiu de retail, Altex ocupa primul loc in retailul de electrocasnice/electronice.
DOMO/ retail (41,4 mil. Euro)- Domo si-a câstigat locul intr-o categorie competitiva printr-o dezvoltare constanta si echilibrata si prin prezenta cea mai prietenoasa in retailul românesc.

Top 10 Brands – Published by Business Week (Romania)
December 2006